Su miktarı

YETELİ MİKTARDA SU TÜKETİYOR MUYUZ ?

YETELİ MİKTARDA SU TÜKETİYOR MUYUZ ?

Günlük hayatımızda kendimizi çoğu zaman bir koşuşturma içerisinde buluyoruz. Yoğun ve yorucu günler geçiriyoruz. Bu günlerde yapacağımız en önemli şeylerden biri tabi ki yeterli miktarda su tüketebilmek. Hem sağlığımız, hem de güne pozitif olarak devam edebilmek adına su içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Genel olarak birçok kişi bu durumu göz ardı ediyor. Su içmeyi sürekli erteliyoruz, bu konuda kendimize bir hedef belirlemiyoruz ve sonucunda gün içinde kendimizi yorgun hissedebiliyoruz.

 

Günlük su tüketimimizi yeterli miktarda yapıp yapmadığımızı kontrol etmekte bu görev kuşkusuz ki bize düşüyor. Öncelikle kendimize bir hedef koymakla işe başlayabiliriz. Ne kadar miktarda su tüketeceğimizi belirlemeliyiz. Günlük olarak 2-2,5 litre su tüketmek yeterli olacaktır. Tüm bunlar için su içmeye yardımcı olacak bir matara edinebiliriz. Bu sayede su miktarını kolayca ölçümlemiş oluruz. İçtiğimiz su miktarını gün sonunda not etmemiz hedeflerimize ulaşıp ulaşmadığımızı kontrol etmek için iyi bir seçenek olacaktır. Belirlediğimiz hedefe ulaşıp, hedefimize ulaştığımızı gördükçe motive olacağız ve su içme isteğimiz giderek artacak.

Su içmeyi sevmiyorsak veya içemiyorsak yapacağımız en sağlıklı çözüm yolu birbirinden farklı detoks tarifleri hazırlamak olacak. Suyumuzu mevsim meyveleri, nane yaprakları, limon, tarçın gibi aroma kazandıracak gıdalar ile tatlandırabiliriz. Tüm bunları uygularsak, ihtiyacımız olan suyu tüketmiş olacağız. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için gereken adımları vakit kaybetmeden uygulamak bizim yararımıza olacaktır. Vücudumuz için gereken su miktarını tüketmeli, sağlığımızı korumalıyız.

 

Unutmayın; başlamak yolun yarısıdır! Hedeflerinizi belirleyin, uygulamaya koyun ve sağlıklı günlerin keyfini çıkarın!