ÇevreKirliliği

TÜM DÜNYANIN ORTAK SORUNU: ÇEVRE KİRLİĞİ

TÜM DÜNYANIN ORTAK SORUNU: ÇEVRE KİRLİĞİ

ÇEVRE KİRLİĞİ
Çevre kirliliği son yıllarda dünyanın ortak bir sorunu haline geldi. Çevre kirliliğinin boyutu ise geçtiğimiz her gün hızla artış gösteriyor. Bu artış üzerinde birden çok neden etkili olmaktadır. Hızla artan  nüfus ile insanların çevreye verdiği zararın boyutu her geçen gün artmaktadır.

Plastik atıklar, kişisel bakımda kullandığımız deodorantlar, uçak veya arabalardan çıkan gazlar, küçük plastik poşetlere kadar birçok şey çevre kirliliği oluşturmaktadır.

Çevre kirliliğini önlemek ve daha temiz bir yaşamın temellerini oluşturmak için bizlere büyük görev düşmektedir. Her birey çevreyi kirletmemek adına bir girişimde bulunmalı ve bazı davranışlarını değiştirmelidir.

HAVA KİRLİLİĞİ İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Hava kirliliği insan sağlığına, ekolojik dengeye ve çevreye zarar vermektedir. Yeryüzündeki canlıların hayatını olumsuz etkilemektedir.

Hava kirliliğinin artmasına bağlı olarak insanlarda ve ekosistem üzerinde solunum yolu gelişen hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Akciğer, bronşit, astım, alerjik reaksiyon bunlara örnek verilebilir.Bizler bilinçsiz bir şekilde davranıp havayı kirletmeye devam edersek sonuçları hepimizde çok büyük etkiler bırakabilir.

Hava kirliliğini azaltmak için harekete geçmeliyiz ve bunun için çevre bilinci oluşturmalıyız. Bilinçli ve özverili davrandığımızda bu kirlilikten kurtulup, dünyayı daha yaşanılabilir hale getirmek mümkün olacaktır.

PLASTİKSİZ BİR ÇEVRE

Plastik ürünlerin ve ambalajların çevre için büyük tehdit oluşturduğunun etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Plastik ürünlerden yiyecek ve içecek tükettikçe, çöplerini çevreye bırakıyoruz ve doğayı kirlilikle baş başa bırakıyoruz. Bunun yerine plastik şişelerden su içme alışkanlığından vazgeçip, cam su şişeleri kullanmalıyız. Cam su şişelerini tekrar tekrar kullanabiliriz ve doğa için sağlıklı bir adım atmış oluruz.

Plastik poşet kullanımı da plastik şişeler kadar tehdit edici bir diğer durumdur. Plastik poşetler yerine bez çantalar tercih edip plastik poşet kullanımını azaltabiliriz.

Yaşamı daha mükemmel bir hale getirmek, sağlıklı ve uzun bir ömür sağlayabilmek için çevre kirliliğine neden olacak davranışları azaltmalı, doğaya ve çevreye sahip çıkmalıyız.