Sağlıklı yaşam

SAĞLIKLI YAŞAM PLANLAMASI

SAĞLIKLI YAŞAM PLANLAMASI

Sağlık, yaşamımızla ilgili en önemli şeylerin başında gelir. Dengeli ve düzenli beslenerek, spor yaparak ve belirli aralıklarla sağlık taramaları yaptırarak sağlığımıza gereken önemi vermeliyiz. Birçok insan birtakım kötü alışkanlıklar, yeme bozuklukları, uyku düzensizlikleri gibi sebeplerle sağlığına dikkat etmezken; bunlar çeşitli sağlık sorunları ve mutsuzluğa yol açabiliyor.

Sağlıklı yaşam, kendisine ve yaşam kalitesine değer veren herkesin kolayca hayatını adapte edebileceği bir durum. Sağlıklı yaşam rutini oluşturmak hepimiz için çok önemli. Peki bu alışkanlığı kazanmak için hangi adımları izlemeliyiz ?

PLAN YAP

Beslenme programını gün içindeki programınıza göre ayarlamanız onu uygulayabilmeniz için büyük kolaylık sağlayacak. Bunu bir alışkanlık haline getirmeye çalıştıkça uygulamanız kolaylaşacak. Gün içinde hangi saatlerde yemek yiyeceğinizi, ne zaman egzersiz yapacağınızı, çalışma saatlerinizi önceden planlamanız önemli.

LİSTENİ ALIŞVERİŞE GİTMEDEN ÖNCE HAZIRLA

Planınızı önceden yapıp alışveriş listenizi çıkarmanız ve alışverişi bu doğrultuda yapmanız ihtiyacınız olmayan şeyleri ve sağlıksız gıdaları almanızı önler. Tüketmek istemediğin ürünleri evde de bulundurmazsanız göz önünde olmayacaklar ve böylece sizi yemeye teşvik etmeyecekler.

ATIŞTIRMALIKLARA DİKKAT ET

Birçoğumuz canımız sıkıldıkça soluğu mutfakta veya buzdolabının önünde alıp atıştıracak bir şeyler arıyoruz. O an canımızın sıkıntısı gidermek için sağlıksız atıştırmalıkları yemek yerine, egzersiz yapmak  hem bu hissi unutturacak hem de fayda sağlayacaktır. Atıştırmalık yemeyi seviyorsanız ve bu hisse karşı koyamıyorsanız, sağlıklı atıştırmalıkları planlı ve programlı bir şekilde beslenme listenize yeterli miktarda ekleyebilirsiniz.

GERÇEKÇİ OL

Yeni bir şeye başlarken hedef belirlemek çok önemlidir. Uzun vadeli ve gerçekleşmeyeceğini düşündüğünüz hedefleri belirlemeyin. Bunun sonucunda bu durum motivasyonunuzun düşmesine neden olabilir.

Bütün bu adımları uyguladığınızda sağlıklı beslenmenin aslında çok zor olmadığını görecek, hem zihinsel hem de fiziksel değişimleri deneyimleyeceksin. Bu da sağlıklı beslenmeyi senin yaşam tarzın haline getirecek!