Cam Ambalaj

NEDEN CAM KULLANMALIYIZ ?

NEDEN CAM KULLANMALIYIZ ?

Plastik şişelerin zararları ile ilgili yazılıp söylenecek pek çok şey vardır. Yapısında yer alan ve sonradan katılan yüzlerce kimyasal madde insan sağlığını büyük ölçüde tehdit etmektedir.

Pet şişelerde su içerek sadece biz zarar görmüyoruz; dünyamız da bu tüketimden olumsuz etkilenmektedir. Plastik tüketiminin bir bölümünü kapsayan pet şişeler, içerisindeki su tüketildikten sonra, genellikle çöpe atılmaktadır.Kimyasal maddelerden korunmak için pet şişe kullanma alışkanlığımızı bir kenara bırakmalıyız.

CAM DOĞADAN GELİYOR

Cam, doğada bol miktarda bulunan doğal maddelerden yapılır. En doğal ve en sağlıklı ambalaj malzemesidir.Cam şişeyi tamamlamak için başka hiçbir malzeme ve kimyasal tepkimeye ihtiyaç yoktur.

Cam şişenin insan sağlığı üzerinde olumlu yönleri çok fazladır. Gıdaların tadını, kokusunu ve aromasını değiştirmez. Gıda ve içeceklerin raf ömürlerini uzatarak uzun süre saklanmalarını sağlar. Gaz ve buhar geçirgenliği olmadığı için, gıdaların sağlıklı saklanmasını sağlar. Kansorejen maddeler içermez. Isıya dayanıklıdır. Şeffaftır, içini gösterir. Bu onu  diğer ambalajlardan daha kullanışlı yapar.Gerçek bir doğa dostudur. Geri dönüşüm sayesinde sonsuz defa kullanılabilir. Kansorejen maddeler içermez.

Doğal bir ambalaj malzemesi olan cam, üretimi, gelişimi ve varlığı ile hayatımızda önemli bir yere sahip olmaya devam ediyor. Dünya’nın çöpleşmesini önlemek, çevre kirliliğini azaltmak ve daha sağlıklı yarınlar için cam şişe kullanalım ve bu konuda blinçlendirme yapmaya özen gösterelim.