Su tüketimi

Limonlu Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Limonlu Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Gün içinde enerji ihtiyacı için tüketilen su miktarı oldukça önemlidir. Her yaştan insanın su tüketimine özen göstermesi gerekir. Günlük olarak tüketilen bu enerji kaynağını zenginleştirmek için meyve ve sebzelerden faydalanılabilir. Bu meyvelerden biri olan limon, zengin içeriği ve vitamin deposu olmasıyla ön plana çıkar.

 

Limonlu Su Faydaları Nelerdir?

 Gün içinde limonlu su tüketimi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Özellikle sabah limonlu su içmek toksinlerin vücutta birikmesini engelleyerek antioksidan etki gösterir. Sabah saatlerinde ve yemeklerden önce içilen limonlu su, ağız ve diş sağlığının korunmasına destek olur. Besin artıkları ağızda mikroorganizma üremesine neden olabilir. Limonlu su sayesinde bu mikroorganizmalar ortadan kaldırılabilir. Bu içecek aynı zamanda temiz ve ferah bir nefes oluşumu sağlar. Yapılan bazı araştırmalar limonlu suyun sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösterir. Taze limon kullanılarak elde edilen limonlu su tarçın, bal, zencefil, zerdeçal, nane gibi maddelerle zenginleştirilebilir. Limonlu suyun lezzetli ve sağlıklı olmasına katkı sağlayan bu maddelerle ılık limonlu su hazırlanabilir.

 

Sabahları Limonlu Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Limonlu su içmek hakkında sağlık açısından oldukça faydalı olduğu yönünde çalışmalar mevcuttur. Limon aynı zamanda suyu lezzetli bir hale getirir. Gün içinde yeterli miktarda su tüketemeyenler için bu durum bir avantaj sağlar. Limonla zenginleştirildikten sonra lezzeti artırılabilen su rahatlıkla tüketilebilir. Limon C vitamini açısından yoğun bir içeriğe sahiptir. Narenciye tüketiminin artırılması gereken sonbahar aylarında bu ihtiyacın limonlu su sayesinde desteklenmesi mümkündür. Vücut hücrelerinin serbest radikallere karşı direnç oluşturmasını sağlayan limonlu su antioksidan özelliğe sahiptir.

 

Limonlu Su Tansiyonu Düşürür mü?

Limonlu su içmenin faydaları arasında soğuk algınlığına karşı gelmenin dışında kalp hastalıklarını önleme ve felç riskini azaltılması gösterilebilir. Kan basıncının düşürülmesi için olumlu bir etki oluşturan limonlu su sayesinde tansiyon rahatsızlıklarının önüne geçilebilir. Her gün limonlu su içmek obezite riskinin azaltılmasına yardımcı olan faydalı bir aktivitedir. Yapılan çalışmalarla desteklenen bu durum aynı zamanda insülin seviyelerinin de kontrol altına alınmasını sağlar. Böylece limonlu su Tip 2 diyabet oluşumuna karşı da tamamlayıcı bir rol üstlenebilir. Cilt için de faydaları bilinen limonlu su rahatlıkla tüketilebilen besinler arasında yer alır. Kuruyan ve nem kaybeden ciltler zaman içinde kırışıklık oluşumuna yatkın bir hale gelir.

 

Limonlu Su Ne Kadar İçilmelidir?

 Günümüzde her yaştan bireyde gözlenen durumlardan biri anemidir. Kansızlık farklı nedenlerden kaynaklanabildiği gibi aynı zamanda tüketilen besinlerin sindirimi sırasında karşılaşılan problemlere de bağlı olabilir. Tüketilen besinlerden alınamayan demir, emilim bozukluğunun bir sonucu olabilir. Limonlu su tüketimi demir emilimini artırması yönünden fayda sağlar. Limonun bileşenlerinden olan C vitamini ve sitrik asit sayesinde bitkisel kaynaklı besin maddelerinden emilen demir miktarı artırılabilir. Böylece anemiye karşı tamamlayıcı bir çözüm sağlanabilir. Hoş kokusu ve lezzeti sayesinde rahatlıkla tüketilebilen limonlu su, yeterli miktarda tüketildiği süre boyunca fayda sağlar. Yatmadan önce limonlu su içmek uyku kalitesinin artırılmasına yardımcı olur. Akşam yemeklerinden sonra yaşanan hazım sorunlarını ortadan kaldırarak rahat bir uykuya zemin hazırlayan limonlu su gün içinde tüketilebilir.