Cam Ambalaj

CAM ŞİŞE KULLANMANIN ÖNEMİ

CAM ŞİŞE KULLANMANIN ÖNEMİ

Su, nem ve hava geçirmeyerek ürünü oldukça iyi koruyan cam şişeler olmadan gıda ürünlerini taşımak imkânsız olurdu. Cam ambalaj, doğal nitelikleri nedeniyle gıda, içecek ve ilaç gibi sektörlerin yanı sıra koku ve kozmetik endüstrilerinde sıklıkla kullanılıyor. Peki gıda ve içecekleri saklamak için cam şişe tercih etmenin birçok başka avantajı olduğunu biliyor muydun? Gelin bu avantajları beraber inceleyelim.

Cam doğal bir madde. Bu özelliğini doğada bulunan bileşenlerden yapılmasına borçlu. Kum, soda külü, kireçtaşı ve geri dönüştürülmüş camın eşsiz simyası bir araya geldiğinde cam oluşuyor. Bu bileşenlerin içerisine başka hiçbir kimyasal madde katmaya gerek kalmaması da cabası.

İçerisinde hiçbir sentetik madde bulunmayan cam tüketicilerin sağlığı için tehlike teşkil etmiyor. Kararlı bir bileşen olduğu için içerisinde ayrıca bir katkı maddesi eklenmesi gerekmiyor. Cam, BPA veya ftalatlar gibi hormonları bozan kimyasallar da bulundurmuyor. Böylece, şişenin içerisinde bulunan paketlenmiş yiyecek veya içeceklere herhangi bir zararlı kimyasalın girme riski oluşmuyor.

Cam %100 geri dönüştürülebilir bir malzeme. Kalite ve saflık kaybı olmaksızın tekrar tekrar dönüştürülebiliyor. Bu süreçte, ek atık veya yan ürün oluşturmayan kapalı döngü bir sistem söz konusu. Böylece cam kullanarak ve kullandığın camı geri dönüştürerek çevreye verdiğin zararı büyük oranda azaltabilirsin.

Cam, plastiklerin aksine, yıprandığında veya işlem gördüğünde zararlı kimyasallar sızdırmıyor. Bulaşık yıkandığında veya mikrodalga fırına maruz kaldığında plastik kaplarda gerçekleşen kimyasal sızmaların cam şişede oluşmaması büyük bir avantaj. Böylece cam, sağlığını korumak isteyen herkes için ideal bir şişe ve ambalaj görevi görüyor.

Cam bir şişe üretilirken muadili olan plastik bir ürüne göre 100 kat daha az toksik emisyon ortaya çıkıyor. Bu durum, cam şişelerin üretim sürecinde de çevre dostu olduğunu gösteriyor.

Cam su şişeleri spor yaparken, kamp veya yürüyüş yaparken kısaca her yerde kullanabileceğiniz pratikliğe sahip ürünlerdir. Cam su şişesi ile nerede olursanız olun temiz su ya da tercih ettiğiniz sıvı ile şişenizi rahatlıkla suyla doldurabilirsiniz. Bu sayede gün içerisinde gönül rahatlığıyla su tüketebilirsiniz.

Pet Şişe Kullanımını Azaltır

Tek kullanımlık plastik su şişeleri yılda milyarlarca kişi tarafından çöpe atılıyor. Doğaya ve çevreye zarar veren plastik şişelerin parçalanması ve doğada yok olması yüzlerce yıl alır. Bu şişeler doğal döngüye ve çevreye hasar verdiği için kullanımını azaltmak gerekir. Cam su şişesi kullanarak tek kullanımlık pet şişe kullanımını azaltabilirsiniz. Böylelikle karbon ayak izinizi azaltabilir ve plastik atık kullanımını azaltmak için önemli bir adım atabilirsiniz. Bu sayede doğada ve çevrede yer alan plastik pet şişelerin azalmasına destek olabilir, doğayı ve çevreyi koruyabilirsiniz.

Suyu Doğal ve Saf Haliyle Tüketebilirsiniz

Cam ambalajlar içerisinde yer alan suyun tadı, kokusu ve aroması değişmeyecek şekildedir. Cam şişe veya cam damacana içerisinde satılan kaynak suları doğadaki saf ve doğal suyu tüketmeniz oldukça önemli olacaktır. Plastik ambalajda cam ambalajdaki suyun tadını alamayabilirsiniz. Şeffaf yapıya sahip olduğu için cam su şişesi ve cam damacana tercih etmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Cam Su Şişeleri Daha Sağlıklıdır

Tek kullanımlık plastik şişeler biraz önce bahsettiğimiz gibi doğaya ve gezegene büyük hasar verir. Aynı zamanda pet şişeler sağlığımızı da tehdit edebilir. Cam su şişesi veya cam damacana kullanarak daha sağlıklı su tüketebilirsiniz.

Cam Su Şişesi Tasarruf Etmenize Yardımcı Olur

Cam su şişesi yeniden kullanılabilme özelliği ile tek kullanımlık şişe su kullanımına göre daha düşük maliyet sağlar. Tek kullanımlık pet şişeye göre daha ucuz olan cam su şişesi ile gün içerisinde tek kullanımlık su almaktan kurtulursunuz. Bu sayede suyunuzu yeniden doldurma ve sudan tasarruf etme şansına erişirsiniz.

Cam Su Şişesi Sürdürülebilirlik Açısından Önemlidir

Sürdürülebilirlik yaşamın her noktasında karşımıza çıkar. Sıfır atık hedefi ve minimalizm için yaşamda gereksiz atık ve tüketimden kaçınmak gerekir. Gereksiz tüketimden kaçınmanın yöntemlerinden biri de cam su şişesi kullanmaktır. Yeniden kullanılabilir cam su şişesi ile sürdürülebilirliğe katkı sunabilirsiniz.