Geri Dönüşüm

Dünya’nın 196. Ülkesi: Çöp Adası

Çöp Adalarının ülke başvurusu kabul edilmese bile, günden güne büyüyen çöp problemine dikkat çekmek için oldukça iyi bir kampanya hazırlanmış. Okyanusta bulunan plastikler sadece oradaki hayvanları değil, mikro parçacıklara ayrılarak insanları da etkiliyor. Balıklar aracılığıyla besin zincirimize giriyor. Bu konuda bir şey yapılmazsa, plastiklerin 2050 yılında okyanuslardaki balık nüfusundan fazla olması bekleniyor.

Denizlerimizde Fransa’nın yüzölçümü büyüklüğünde bir çöp adası oluştu. Siz de bu konuda bir farkındalık yaratmak istiyorsanız, buraya tıklayarak Change.org’da bulunan kampanyayı imzalayabilir, tüm ülkelerin bu konuda harekete geçmesini sağlayabilirsiniz.

Pasifik Okyanusu’nun kuzeyinde neredeyse Fransa büyüklüğünde bir çöp adası olduğunu biliyor muydunuz? Bu çöp adası ABD ile Japonya arasında, başta plastik olmak üzere oyuncaktan elektroniğe her tür atığın bulunduğu bir yığın. Bu devasa çöp adasına ve deniz kirliliğine dikkat çekmek için bugünlerde bir grup insan hummalı bir çaba içerisinde. Amaçları, bu dağı Birleşmiş Milletler tarafından tanınan, pasaportlu, para birimli gerçek bir ülke olarak kabul ettirmek.